Искате да знаете каква е ползата от членство в АТБ? Вижте въпрос №7

“ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country”   John F. Kennedy


Въпрос №7: Какво ми дава АТБ? Какво получавам като Член на Асоциация на Трейдърите в България?

Отговор: Може би най-важният и най-често задаван въпрос. За всеки трейдър е нормално да търси възвръщаемост на своята инвестиция от 38 лв. и 20 ст. Бъдете спокойни, такава възвръщаемост има. Досега АТБ е организирала няколко срещи (среща с Джо Рос), уебинари (Първи Български Трейдинг Маратон), семинари (Истината за Трейдинга), които са били безплатни за Членовете на АТБ, а като полезност далеч са надминали стойността на един членски внос. Освен това, Асоциацията е партнирала в няколко външни мероприятия, където членове са получавали отстъпки до 50%, отново надминаващи стойността на членския внос.

До тук с директната възвръщаемост. Има и друга възвръщаемост, която трудно може да се оцени. Най-добре може да бъде обяснена със следния пример:

Виждате планина и тръгвате да я изкачвате. Първоначално наклонът почти липсва, изкачването е лесно и единствено трябва да се тревожите за правилния път. Вие не знаете коя е правилната пътека и имате избор, да се лутате и евентуално се изкачите или да ползвате табелите, на които пише
„пътека А – 3 часа, малък наклон“
    „пътека Б – 1 ч. и 20 мин – среден наклон, изисква се физическа подготовка“

Сами разбирате, че няма смисъл сами да прокарвате нова пътека, защото някой вече го е направил и описал. Избирате си пътека и тръгвате по нея, като следвате допълнителната маркировка.

След известно време, по-високо в планината, маркировката свършва. Отново може да продължите сами и евентуално да уцелите пътя, но предпочитате да питате стария планинар, който тъкмо слиза. Той вече е правил изкачването и знае, затова ви упътва „минете от тук, при този камък направете така, при реката наляво и т.н. Спазвате указанията и продължавате успешно своето изкачване.

За ваше голямо съжаление наклонът става много голям, стигате до почти отвесна скала и единствения начин на продължите към върха е да се катерите, но нямате екипировка. Може и така да се катерите, но би било много рисковано да продължите. В този момент един алпинист ви подава ръка, издърпва ви и ви показва прокараните от него въжета.
Продължавате да се изкачвате и стигате върха. Там ви посреща групичка от хора и ви поздравява. От тях разбирате, че сте изкачили само един от ниските върхове и има поне още един по-висок, за който хората от групичката са чували.

Ето това ви дава АТБ – табелите, насоките от стария планинар, протегнатата ръка от алпиниста и новата информация от групичката на върха. Както с изкачването на планината, така и с трейдинга е теоретично възможно да се справите сами, но в Асоциацията вече има хора, които са минали по този път, слагали са табелите, маркировката, въжетата и дори са изкачвали следващите върхове. Те не са там, за да ви продават нещо, а да ви помогнат да не правите техните грешки. А ако вие сте опитен алпинист, може вие да поставяте табелите към нови върхове.

Няма гаранция, че ще успеете в трейдинга, но с помощ вероятността се увеличава!

Асоциацията на Трейдърите в България може да осигури възможност да покажете своите способности и да бъдете забелязани. В Асоциацията се увеличават запитвания от трети лица, търсещи служители, трейдъри, обучение и др. Приемането за Член на АТБ върви с изпратени въпроси, отговорите на които, заедно с впечатления от комуникацията с членовете, служат за ориентир в търсенето на млади таланти, на които Асоциацията да помогне.

Вижте всички въпроси тук